Ventilatie Limburg: Vergelijk de prijzen van installateurs

Mechanische ventilatie is het meest doeltreffende systeem om de luchtkwaliteit en het wooncomfort in huis te verbeteren. Het elimineert geuren, allergenen, stof, bacteriën en alle elementen die moeilijk te verwijderen zijn met conventionele middelen. Via Ventilation.be kan je snel en eenvoudig gratis vrijblijvende offertes vinden en ontvangen van ventilatie-experts uit Limburg, of je nu een particulier of een bedrijf bent.

ventilatie West-Vlaanderen

Onze partners zijn gespecialiseerd in ventilatiesystemen in Limburg en kunnen voor alle soorten instellingen werken: huizen, appartementen, winkels, bedrijven en industrie.

Particulieren

Onze partners in de provincie Limburg beschikken over de nodige vaardigheden en apparatuur om een ventilatiesysteem te installeren in jouw huis, appartement of atelier. Of het nu gaat om een nieuwbouw- of renovatieproject, ze garanderen resultaten die aan je verwachtingen voldoen.

Professionals

Onze installateurs werken ook voor commerciële en zakelijke klanten. Ongeacht de sector waarin je actief bent, kunnen zij zorgen voor de installatie van een ventilatiesysteem in jouw bedrijf of winkel in Limburg. Hoe uitgebreid jouw wensen ook zijn, zij zorgen ervoor dat het product en de installatie zo snel mogelijk ontvangt.

Industriële ventilatie

Grote verwerkingsinstallaties, zoals fabrieken, hebben vaak industriële ventilatie nodig om schadelijke geuren en dampen uit de werkomgeving te verwijderen. Als je jouw fabriek wilt voorzien van een ventilatiesysteem, kunnen wij je in contact brengen met gespecialiseerde bedrijven.

Wat voor soort ventilatiesysteem kunnen zij installeren in Limburg?

Zowel thuis, op kantoor als in elk ander type gebouw is luchtverversing van groot belang voor ieders gezondheid. Gecontroleerde mechanische ventilatie (CMV) is een complex proces, en elk type heeft zijn eigen voordelen. Onze ventilatiepartners in Limburg beschikken over alle nodige certificaten om een ventilatiesysteem in verschillende ruimtes te installeren. Zij begeleiden je naar de beste keuze.

Installatie van ventilatiesysteem B of C

Ventilatiesysteem B: dit systeem verzamelt buitenlucht, filtert deze en blaast verse lucht in de woning met behulp van ventilatoren. De toevoer van verse lucht wordt strategisch geplaatst via afzuigluiken, zodat de muffe lucht in alle kamers door schone lucht wordt vervangen.

Ventilatiesysteem C: Dit ventilatiesysteem vertrouwt op de natuurlijke luchtstroom en mechanische apparaten om de lucht uit het gebouw te verdrijven. Als je niet kan kiezen tussen deze twee ventilatiesystemen, vertrouw dan op onze partners om je te adviseren.

Installatie Ventilatiesysteem D

Bij het dubbelstroomsysteem wordt de lucht mechanisch aangevoerd en afgevoerd. Dit is het meest efficiënte mechanische ventilatiesysteem, maar ook een van de duurste.

Het is sterk aanbevolen om te kiezen voor een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie, omdat het de warmte uit de muffe lucht terugwint en gebruikt om de verse lucht te verwarmen.

Dit minimaliseert jouw energieverbruik, wat over het algemeen een impact heeft op jouw verwarmingsfactuur.

Hoe kies je de beste installateur?

In België zijn er een groot aantal professionals gespecialiseerd in ventilatiesystemen, en het is niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden. Via Ventilation.be kan je in enkele klikken online je aanvraag indienen! Wij selecteren dan professionals die bij jouw project passen en van wie je gratis en vrijblijvend offertes ontvangt!

Stuur ons je aanvraag

Wij vinden de beste partner

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte

Andere diensten van onze partners in ventilatie in Limburg

Naast de installatie en inbedrijfstelling van alle soorten ventilatiesystemen bieden onze installateurs ook onderhouds-, schoonmaak- en reparatiediensten aan.

Ventilatiereiniging in West-Vlaanderen

Reiniging van de ventilatie

Ventilatiesystemen moeten regelmatig worden gereinigd om optimale prestaties te garanderen. Onze installateurs kunnen dit bij je thuis of op kantoor komen doen.

Ventilatiereparatie en onderhoud in West-Vlaanderen

Reparatie en onderhoud

Een ventilatiesysteem heeft regelmatig en grondig onderhoud nodig om abnormale geluiden of een plotse stijging van je energiefactuur te vermijden. Onze partners grijpen ook in bij een panne.

Kom alles te weten over ventilatie in Limburg

FAQ

Waarom je woon- of werkruimte ventileren?

Of het nu gaat om een woning, bedrijf of kantoor, het enige doel van een ventilatiesysteem is frisse lucht in deze ruimtes te laten circuleren en muffe lucht te verwijderen. Een goede ventilatie helpt schimmelvorming in vochtige ruimtes te voorkomen.

Vervuilde lucht in woningen is vaak afkomstig van bronnen zoals de individuele vervuiling van elke bewoner bij het uitademen, of van producten zoals chemische schoonmaakmiddelen. Slechte ventilatie kan gevaarlijk zijn en het leven in je huis of bedrijf onmogelijk maken.

Frisse lucht inademen houdt je gezond en voorkomt dat schimmels en zwammen zich ontwikkelen in vochtige ruimtes.

 

Je weet dat de lucht gemakkelijk wordt vervuild door de uitademing van elke bewoner van een huis, maar ook door de producten die binnen worden gebruikt? Zonder een goed ventilatiesysteem dreigt een woning, bedrijf of onderneming onleefbaar te worden.

Hoeveel kost de installatie van een ventilatiesysteem?

De prijs voor de installatie van een ventilatiesysteem in België hangt grotendeels af van het systeem dat je kiest. De prijs kan ook verschillen naargelang je het ventilatiesysteem installeert als onderdeel van een nieuwbouw of een renovatie.

De installatie van gecontroleerde mechanische ventilatie in een woning met één verdieping kost ongeveer 500 euro exclusief btw. Bij woningen met een bovenverdieping bedragen de kosten 1.000 euro exclusief btw. Terwijl de installatie van een ventilatiesysteem C of B (met één luchtstroom) ongeveer 350 tot 1 200 euro exclusief btw kost, moet je voor de installatie van een ventilatiesysteem D (dubbelstroom) 2 000 tot 3 500 euro exclusief btw betalen.

Heb ik recht op een premie voor de installatie van een ventilatiesysteem in Limburg?

Voor de installatie van jouw ventilatiesysteem in Vlaanderen kan je genieten van de totale renovatiepremie. Wanneer je de installatie van jouw ventilatie met minstens twee andere renovaties die in aanmerking komen combineert, dan heb je recht op een subsidie van 1250 euro. Bij zeven bijkomende renovaties stijgt dit bedrag tot 4750 euro.

Welke garanties biedt ventilation.be?

Geïnteresseerd in ventilatiesystemen en op zoek naar een installateur? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van ventilatie-installateurs uit Limburg. Dit is een risicoloze optie waarmee je prijzen kunt vergelijken.

Onze partners worden geleverd door de beste fabrikanten: Zehnder, Duco, Renson, Vasco, Daikin, … en geven doorgaans meerjarige garanties.

Ze zijn actief in Hasselt en elders in de provincie Limburg.

Neem contact op met een ventilatie-installateur in België

Gratis offerte

✔️Vergelijk offertes van erkende vakmannen in je eigen regio

✔️100% gratis en vrijblijvend

✔️Bespaar zo tijd & geld!

14 + 7 =